Ingredients per 4 persones:
- 1 kg. Costellam de xai
- 4 cullarades de mel de roses
- 1dl. Vi blanc
- ½ l. Brou de xai
- 5 gr. midó
- 1 kg. Patates
- 2 branquetes de romaní
- 1dl. Oli d’oliva
- 1dl. Nata líquida
- Sal i pebre
- Pètals de roses
- Fil de bridar
Elaboració del xai:
- Salpebrar el llom de xai sense os i untar amb mel per la part interior. Colocar a sobre els pètals de rosa i enrrollar-ho. Tallar trossos de fil i lligar , deixant una separació de 2 cm.
- Marcar el xai en una paella i dorarlo lleugerament. Apartar del foc i tallarlo a medallons deixant el fil al centre. Acabar de coure a la paella i reservar.
- Desglaçar la paella amb el vi blanc (deixar reduir) i afegir el brou de xai. Lligar amb el midó i rectificar de sal.
Elaboració del cremós de patata i romaní:
- Colocar al bany maria l´oli d´oliva amb la branqueta de romaní 30 minuts. Colar i reservar.
- Coure la patata i colocarla en un robot Mycook . Triturar afegint poc a poc l´oli de romaní i la nata líquida. Salpebrar.
Muntatge del plat.
Fer una llàgrima amb el cremós de patata i colocar al costat els medallons de xai retirant el fil. Acompanyar amb unes xips de patata i decorar amb uns fils de mel i pètals de rosa.
0 Respostes to “Llom de xai amb mel de roses i cremós de patata i romaní”