03
febr.
11

Llom de xai amb mel de roses i cremós de patata i romaní

Ingredients per 4 persones:

  • 1 kg. Costellam de xai
  • 4  cullarades de mel de roses
  • 1dl. Vi blanc
  • ½ l. Brou de xai
  • 5 gr. midó
  • 1 kg. Patates
  • 2 branquetes de romaní
  • 1dl. Oli d’oliva
  • 1dl. Nata líquida
  • Sal i pebre
  • Pètals de roses
  • Fil de bridar

Elaboració del xai:

  1. Salpebrar el llom de xai sense os i untar amb mel per la part interior. Colocar a sobre els pètals de rosa i enrrollar-ho. Tallar trossos de fil i lligar , deixant una separació de 2 cm.
  2. Marcar el xai en una paella i dorarlo lleugerament. Apartar del foc i tallarlo a medallons deixant el fil al centre. Acabar de coure a la paella i reservar.
  3. Desglaçar la paella amb el vi blanc (deixar reduir) i afegir el brou de xai. Lligar amb el midó i rectificar de sal.

Elaboració del cremós de patata i romaní:

  1. Colocar al bany maria l´oli d´oliva amb la branqueta de romaní 30 minuts. Colar i reservar.
  2. Coure la patata i colocarla en un robot Mycook . Triturar afegint poc a poc l´oli de romaní i la nata líquida. Salpebrar.

Muntatge del plat.

Fer una llàgrima amb el cremós de patata i colocar al costat els medallons de xai retirant el fil. Acompanyar amb unes xips de patata i decorar amb uns fils de mel i pètals de rosa.


0 Respostes to “Llom de xai amb mel de roses i cremós de patata i romaní”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Anar a la pàgina d'inici

A %d bloguers els agrada això: