25
jul.
11

LLOM DE RAP AMB LLENÇOL DE ROSES I LLAGOSTINS AMB FALS TABOULÉ

LLOM DE RAP AMB LLENÇOL DE ROSES I LLAGOSTINS AMB FALS TABOULÉ

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 u. Rap de1 Kg
  • 8 u. Gambes llagostineres
  •            Pètals de roses vermelles fresques
  • 160 gr. Cous Cous (Bulgur)
  • 160 gr. Aigua mineral
  • 1 u. Tomàquet d’amanida
  • ½ u. Carbassó
  • 1 u. Ceba vermella
  • ½ u. Pebrot vermell
  • 30 gr. Pèsols
  • 4 u. Xampinyons
  • ¼ u. Bulb de Fonoll
  •            Ciboulet fresc
  • 2 u. Infusió de roses
  • Oli d’oliva verge
  • 2 dl. Nata líquida
  • 5 cl. Brandy
  • Pebre blanc mòlt
  • Sal

 Elaboració:

  1. Tallar el llom de rap i obrir en forma de filet.
  2. Salpebrar.
  3. Pelar les gambes llagostineres, retirar l’estomac i reservar els caps i les pells.
  4. Posar els pètals de rosa, com llençol, sobre el rap i les gambes llagostineres en un tall del filet de rap.
  5. Envoltar amb paper film transparent en forma de rotllet.
  6. Escaldar per 15 min. en aigua amb sal. Just en el punt abans d’ebullició, reservar.
  7. Fer l’infusió de roses amb l’aigua mineral i una  mica de sal. Colar.
  8. En calent, afegir el Cous Cous a l’aigua infusionada i tapar durant 5 min. Aconsellable en aquests cas seguir les instruccions de l’embalatge del producte.
  9. Pelar el tomàquet, treure les llavors i tallar a daus petits.

10. Tallar la ceba, el carbassó, el fonoll i el pebrot a daus petits.

11. Laminar els xampinyons i posar amb unes gotes d’oli d’oliva.

12. Barrejar el cous cous amb elements vegetals i el cebollí. Salpebrar i amanir amb una mica d’oli d’oliva verge.

13. Posar una mica d’oli d’oliva en una paella i sofregir els caps i pells de les gambes llagostineres, flamejar amb el brandy i afegirla nata. Deixara foc lent durant uns 15 min. Colar.

Muntatje i presentació:

Posar el fals Taboulé en el centre del plat amb un motlle (opcional), tallar el rap en medallons (rodanxes) i posar a sobre d’aquest i salsejar per sobre. Tallar els pètals de rosa en juliana (tires) i junt amb el cebollí espolvorejar.

 

Nota: aquest plat és apte tant per l’hivern com per l’estiu, ja que es pot servir tant fred com calent.

 


0 Respostes to “LLOM DE RAP AMB LLENÇOL DE ROSES I LLAGOSTINS AMB FALS TABOULÉ”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Anar a la pàgina d'inici

A %d bloguers els agrada això: