Ingredients per a 4 persones:
- 1 u. Rap de1 Kg
- 8 u. Gambes llagostineres
- Pètals de roses vermelles fresques
- 160 gr. Cous Cous (Bulgur)
- 160 gr. Aigua mineral
- 1 u. Tomàquet d’amanida
- ½ u. Carbassó
- 1 u. Ceba vermella
- ½ u. Pebrot vermell
- 30 gr. Pèsols
- 4 u. Xampinyons
- ¼ u. Bulb de Fonoll
- Ciboulet fresc
- 2 u. Infusió de roses
- Oli d’oliva verge
- 2 dl. Nata líquida
- 5 cl. Brandy
- Pebre blanc mòlt
- Sal
Elaboració:
- Tallar el llom de rap i obrir en forma de filet.
- Salpebrar.
- Pelar les gambes llagostineres, retirar l’estomac i reservar els caps i les pells.
- Posar els pètals de rosa, com llençol, sobre el rap i les gambes llagostineres en un tall del filet de rap.
- Envoltar amb paper film transparent en forma de rotllet.
- Escaldar per 15 min. en aigua amb sal. Just en el punt abans d’ebullició, reservar.
- Fer l’infusió de roses amb l’aigua mineral i una mica de sal. Colar.
- En calent, afegir el Cous Cous a l’aigua infusionada i tapar durant 5 min. Aconsellable en aquests cas seguir les instruccions de l’embalatge del producte.
- Pelar el tomàquet, treure les llavors i tallar a daus petits.
10. Tallar la ceba, el carbassó, el fonoll i el pebrot a daus petits.
11. Laminar els xampinyons i posar amb unes gotes d’oli d’oliva.
12. Barrejar el cous cous amb elements vegetals i el cebollí. Salpebrar i amanir amb una mica d’oli d’oliva verge.
13. Posar una mica d’oli d’oliva en una paella i sofregir els caps i pells de les gambes llagostineres, flamejar amb el brandy i afegirla nata. Deixara foc lent durant uns 15 min. Colar.
Muntatje i presentació:
Posar el fals Taboulé en el centre del plat amb un motlle (opcional), tallar el rap en medallons (rodanxes) i posar a sobre d’aquest i salsejar per sobre. Tallar els pètals de rosa en juliana (tires) i junt amb el cebollí espolvorejar.
Nota: aquest plat és apte tant per l’hivern com per l’estiu, ja que es pot servir tant fred com calent.
0 Respostes to “LLOM DE RAP AMB LLENÇOL DE ROSES I LLAGOSTINS AMB FALS TABOULÉ”