Escolar Superior d’Hostelería de Barcelona. Concurs internacional de roses de Barcelona 2012.
Racions: 4 Temps de preparació: 40 minuts Dificultat: Mitjana
Ingredients:
• 16 und. Gambes
• 12 und. Lichis
• Mezclum d’amanides
• 4 cullerades soperes de vinagre
• 1/2 cullerada sopera de sucre
• 150 ml oli de gira-sol
• Pètals de rosa
• Aigua de roses
• Sal i pebre
Elaboració:
1. Peleu les gambes reservant els caps i obrir pel llom per retirar la panxa. Estendre entre dues fulles de plàstic i aixafeu-les amb cura fins a obtenir el diàmetre desitjat. Col · locar al congelador.
2. Picar els caps de gambes i posar-les al bany maria durant 2 hores amb l’oli de gira-sol, pètals de rosa, vinagre i sucre. Colar i afegir una mica d’aigua de roses. Rectificar de sal i pebre.
3. Treure les hòsties de gamba del congelador, retirar el plàstic i posar-la al plat amb una mica de vinagreta sota. Seguidament col · locar el mesclum i els litxis tallats a grills. Decorar amb pètals de rosa i amanir amb la vinagreta.
0 Respostes to “Entrants: Carpaccio de gambes, roses i lichis”